中国茶 工艺茶
 
 
 
Kapriol Bt.
8330 Sümeg Vároldal u. 5.
Mobil: 06/20-3931-225
E-mail: info@viragzotea.hu
 
 
GYIK
 
Gyakran ismételt kérdések
 
 
 
Hogyan készítem el a Virágzó Teát?

A teagumókban a tealevelek szorosan összevannak kötözve, ezért 90 vagy 100 fokos víz szükséges ahhoz hogy tökéletesen kinyíljanak. Ha a víz nem megfelelő hőmérsékletű a tealevelek kinyílnak, csak sokkal több időbe telik és nem olyan látványos. Minden esetben használjon hőálló üveget, javasoljuk az általunk forgalmazott boroszilikátból készült  üvegeket, melyek garantáltan hőállóak. 1-2 percig tart míg a teavirág kinyílik, mivel a tealevelek kézzel lettek összekötözve, nem egyforma gyorsasággal nyílnak szét. A gumó szétnyílása közben tealevelek vagy virágszirmok szakadhatnak le, de nem kell aggóni, mert ezek később lesüllyednek a teáskancsó aljára, így nem jelent gondot a felszolgálásnál.Miután teljesn kibontakoztak a gumók tetszetős "virágcsokrokként" 5-6 percig hagyjuk ázni az első csésze tea felszolgálásáig.A tea ízének intenzitása az áztatástól függ, melyet a színe is jól mutat.

 
 
 
Leszűrjem a virágot a teából miután kinyílt?

Nem, a a kibontakozott tealevelek maradhatnak a kancsó alján, nem lesz keserű tőle a teánk, sőt a már kinyílt virágra újra ráforrázhatunk, akár többször is.

 
 
 
Használható-e több mint egyszer egy teagumó?

Egy teagumó csak egyetlen egyszer nyílik ki, de a virág többször is leforrázható egy alkalommal. Ha egy napon belül , de nem egy alkalommal szeretné újra forrázni a tealeveleket, a két forrázás közti időben vegye ki a teavirágot a vízből és helyezze száraz edénybe.

 
 
 
Használhatom-e a Virágzó Teát jeges teának?

Mindenkinek ajánljuk, hoyg próbálja ki a jeges Virágzó Teákat ! A receptek menüpontban különböző elkészítési javaslataink is vannak.

 
 
 
Szükségem van-e szűrőre?

Nem, a Virágzó Teákhoz nem kell szűrő. Egyszerűen csak dobja bele a gumót forró vízbe, a teavirág maradhat a vízben és a tea leönthető róla.

 
 
 
Mennyi ideig állnak el a gumók?

A Virágzó Teák a maximális frisseség megtartása érdekében egyenként vákuumozott csomagokban vannak. A teák szavatossága 2 év,mindig jelezve van az aktuális dátum a csomagoláson.

 
 
 
Milyen az ízük?

A Virágzó zöld teáknak nagyon könnyed íze és jázminos mellékíze elvarázsol bennünket, melyhez a különböző szárított virágok aromája is keveredik.Nagy gonddal választottuk ki teáink beszerzési forrását, és bátran állíthatjuk hogy al egjobb ízvilággal és minőséggel rendelkeznek, mely nem minden virágzó teára igaz.

 
 
 
Miben különböznek kancsóink?

Egyszerűn minőségben. A legtöbb árban alacsony kancsó kínai gyártmány, mely nagyon vékony üveg, könnyen törik vagy reped. Mi csak boroszilikát ,hazai és európai gyártmányú kancsókat és csészéket kínálunk, melyek garantáltan hőállóak és könnyen tisztithatóak.

 
 
 
Hőállóak és mosogatógépben használhatóak-e a kancsók?

Üvegkancsóink 300 fokig garantáltan hőállóak és mosogatógépben is moshatóak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatvédelem  Szállítás/Garancia 
Copyright © Minden jog fenntartvawww.viragzotea.hu